Urządzenia do czekolady wydajne i energooszczędne
Biznes cukierniczy to część gospodarki, która nie wiąże się ze zbyt wielkim ryzykiem. Ciastka i ciasteczka dostać możemy nie tylko w cukierniach, ale też w sklepach spożywczych, kawiarniach czy nawet na stacjach benzynowych. Do naszych ulubionych słodkości bez wątpienia należą głównie ciasteczka z czekoladą. Aby je wyprodukować konieczny jest zakup nowoczesnych i specjalistycznych urządzeń. Które z nich są najbardziej wydajne?
Jednymi z najpopularniejszych urządzeń do czekolady są maszyny polskiej marki Hasborg. Firma funkcjonuje w branży od wielu lat i oferuje elementy wyposażenia zarówno do małych, jak i profesjonalnych zakładów produkcyjnych. Na szczególną uwagę zasługuje wysokiej klasy Choco Max. Maszyna przeznaczona jest do wyrobu wysokiej jakości pralin, które są smaczne i powtarzalne. Choco Max przystosowany jest do pracy samodzielnej lub jako element linii produkcyjnej. Do obsługi urządzenia potrzebna jest tylko jedna osoba. Sprzęt posiada dwa 7-litrowe zbiorniki na nadzienie i czekoladę, które są podgrzewane oddzielnie przy pomocy specjalnych mat. Choco Max jest także łatwy w obsłudze https://www.hasborg.pl/produkt/choco-max.html
Kolejnym, energooszczędnym urządzeniem do pracy z czekoladą jest oblewarka Luxor. Zadaniem urządzenia jest oblewanie pomadami lub wyrobami czekoladopodobnymi, dzięki czemu produkt zyskuje estetyczny wygląd. Luxor https://www.hasborg.pl/produkt/luxor.html może oblewać produkt z dołu, z góry lub w całości. Maszyna ma niezwykle solidną konstrukcję, intuicyjny panel sterowania i wbudowany moduł Wifi. Oblewarka Luxor dostosowana jest do pracy wraz z kociołkami do roztapiania czekolady czy też z nowoczesnym tunelem chłodniczym Crealine.
Do grupy wydajnych i energooszczędnych maszyn należy także automatyczna temperówka przepływowa HTM 25. To urządzenie ma za zadanie schładzać i ogrzewać czekoladę według ustanych temperatur. W wyniku tego masło kakaowe zawarte w polewie ulega krystalizacji, co nadaje produktom czekoladowym niepowtarzalny połysk. Temperówka dedykowana jest do oblewania ciast, napełniania form, a także do wypełniania temperowaną czekoladą zbiorników innych urządzeń dozujących , np. automatów do produkcji pralin czy oblewarek. Temperówka jest sterowana elektronicznie, dzięki czemu może pracować ciągle. Zaletą urządzenia jest także niewielki pobór mocy.
Hasborg to producent nowoczesnych i wysokogatunkowych maszyn do użytku cukierniczego. Firma kieruje swoją ofertę do wszystkich, którzy szukają najwyższej klasy sprzętu do wyrobu ciastek, pracy z czekoladą i wypieku. Bez względu na to, czy posiadasz niewielka cukiernię, czy też prowadzisz profesjonalną halę produkcyjną - wydajne i energooszczędne urządzenia Hasborg z pewnością spełnią Twoje oczekiwania.